REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drůbeží maso

Mezi pokrmy, jejichž obliba u nás stále vzrůstá, patří vhodně upravená drůbež, protože má chutné a křehké maso. Navíc je drůbeží maso výživné a z mladé a netučné drůbeže, zejména z kuřat, lehce stravitelné, a proto je vhodné i k přípravě dietních pokrmů.

Dělení a úprava krůtího masa

O krůtě se říká, že nabízí až 9 druhů masa lišících se zbarvením, konzistencí, ale i obsahem tuku. Krůtí maso je asi ze 70 % bílé a 30 % tmavé. Právě proto má širokou škálu uplatnění v kuchyni, lze ho různě upravit, přičemž pak, díky jeho rozmanitosti, dosáhneme velkého množství chuťových variací.

O drůbeži a jejím zpracování v kuchyni

Rozeznáváme drůbež hrabavou, ke které patří kuřata mladá, kuřata krmná (pulardi a kapouni), slepice, krůty, krocani, perličky a holubi, a drůbež vodní, ke které počítáme kachny a husy.

Svazování (drezírování) drůbežího masa

Aby se při pečení křídla a nohy drůbeže zbytečně nespálila, můžeme je svázat k tělu …
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy