REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Co se nám plete?

Mnoho omylů a mýtů z gastronomického světa.

Kompot, džem nebo marmeláda?

Kompot snad pozná každý, zavařené kousky ovoce, buď ve vlastní šťávě, nebo například naložené v cukru. Ale jaký je rozdíl mezi džemem a marmeládou?

Latte a Latte Macchiato

Italské kávy, kdo by je neměl rád? Ale co který název znamená, jakou kávu nám vlastně číšník přinese? Pochutnám si nebo budu zklamaný?

Zavářky a vložky do polévek

Co je zavářka a co vložka? No aby to bylo „jednodužší“, některé ingredience, třeba těstoviny, jsou někdy zavářka a někdy polévková vložka.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy