REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

destiláty a jiný tvrdý alkohol

Becherovka vyrobená doma

Ze slivovice, vody, bylinkového čaje, koření a cukru vyrobený destilát s chutí a vůní velmi podobný Becherovce.

Bezinkové šampaňské

Z velkých paliček bezu, cukru, vody, bílého vinného octa a citronů připravený bublinkový nápoj hodně připomínající klasické šampaňské víno.

Borůvková kořalka

Sušené borůvky vyluhované ve slivovici nebo žitné.

Česneková kořalka

I když jde o kořalku, používá se v malých dávkách jako lék na snížení krevního tlaku, při onemocnění trávicího ústrojí, při žaludečních a žlučníkových potížích, při poruchách krevního oběhu. Důležité je užívat jen 1 sklenku denně a nejdéle 4 až 6 týdnů!

Domácí saké

Nápoj původem z Asie. V domácích podmínkách vyrobený destilát z rýže, cukru, vody a koření.

Chrenovucha – křenová vodka

Tradiční ruský recept na vodku pro nastydnuté. Po jejím loknutí vám skočí rovnou do nosu a z jejího prudkého ataku až zaslzí oči, ovšem dutiny se okamžitě vyprázdní! V různých variacích na tento recept se pak objevují v ingrediencích chilli papričky, hřebíček nebo zrnka pepře.

Kvaska

Existuje několik základních receptů na vězeňský chlast. Tento recept proslavil filmový muzikál Kvaska od Daniela Landy.

Mexican itch

Takto se správně pije tequila se solí a limetkou (citrónem).

Trnkový gin

Gin, brandy nebo vodka přidaná k trnkám, mandlím a cukru, vyluhovaná.

Třešňové brandy

Tento recept není ani tak složitý přípravou, ale čekáním na to, až brandy za 5 měsíců vyzraje.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy