REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

moučné pokrmy

Filo těsto

Recept na filo těsto vhodné na přípravu mnoha pokrmů, například na řeckou baklavu nebo kataife.

Galety (galettes)

Galety (galettes) jsou známy více než 5 000 let jako směs mouky (pšeničné, rýžové, kukuřičné …) a vody, objevují se v jídelníčcích všech starých civilizací.

Jednoduché tvarohové těsto

Z archivu paní George, lehké těsto, i pro začátečníky, například na ovocné knedlíky.

Krupicové těsto

Těsto určené například na sladké ovocné knedlíky.

Kynuté těsto na pečené pokrmy

Základní recept na kynuté těsto, které pak dále upravujeme pečením..

Kynuté těsto na slané dezerty

Těsto z hladké mouky, droždí, oleje, cukru, soli a vajíčka vhodné nejrůznější slané variace, třeba na plněné šátečky.

Kynuté těsto na smažené pokrmy

Klasický recept na těsto určené k přípravě pokrmů smažením, např.: koblihy, bavorské vdolečky, langoše …..

Kynuté těsto s majonézou

Univerzální těsto na kynuté moučníky (buchty, koláče).

Kynuté těsto tužší

Kynuté těsto tužší na buchty, záviny, různé koláče (české, vázané, moravské, kulaté, velké, chodské), martinské rohlíčky, jidáše, vdolky, zelníky …

Lehké piškotové těsto

Základní recept.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy