REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z ryb, hlavonožců nebo korýšů

Chobotnice na červeno

Takto připravený pokrm servírujeme s čerstvým pečivem a to jak teplý, tak případně i studený. Chobotnice na červeno se hodí i jako součást zeleninových salátů.

Kapr namodro

Na tuto úpravu potřebujeme hladkého kapra, se kterým pracujeme na vlhkém prkénku, abychom z jeho kůže nesetřeli hlen, na kterém závisí zmodrání kůže.

Lososové noky se zeleninovým chřestem

Noky z pokrájeného lososa, šalotky a dalších ingrediencí, uvařené v osolené vodě, servírované spolu s povařeným chřestem.

Marinovaný sleď se smetanou

Výborný předkrm z marinovaných sleďů.

Mořské ryby na čabajce

Rybí filety vařené na směsi brambor, čabajky a cherry rajčat.

Raci vaření s chřestem

Na jednu osobu počítáme podle velikosti 6 až 10 raků a vaříme je 10–15 minut.

Račí ocásky v koprové omáčce

Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.

Škeble po námořnicku

Škeble vařené s cibulí, petrželkou a bobkovým listem s omáčkou.

Ústřice á-la Killpatrick

Ústřice v pikantní omáčce zapečené se sýrem.

Ústřice s bílou omáčkou

Čerstvé ústřice servírované s horkou bílou omáčkou. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy