REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vejce, s vejci

Benediktinská vejce

Promíchaná syrová vejce uvařená v osolené vodě, servírovaná na toastovém chlebu spolu s plátky sýra a šunky.

Noky s vejci

Z mléka, hladké mouky, vajíček a koření připravené těstíčko, po lžičkách uvařené ve vodě ve formě noků, servírované s míchanými vajíčky.

Vaječné měšce

Vejce uvařená na měkko, nebo na tvrdo v sáčku ve vodní lázni, ochucená solí, paprikou, případně i šunkou, či jinou oblíbenou surovinou.

Vejce Benedikt

Královská snídaně! Ztracená vejce servírovaná na opečených plátcích toastového chleba obloženého šunkou a listy salátu, přelitá holandskou omáčkou.

Vejce s cibulovou omáčkou

Vejce uvařená natvrdo, podávaná s cibulovou omáčkou, zdobená nasekanou petrželkou.

Vejce v kelímku

Teplý předkrm z vajíček vařených ve vodní lázni.

Vejce vařené na hniličku

Vejce uvařené ve vodě do polotuhé konzistence, bílek i žloutek je mírně ztuhlý, ale vejce není tzv. „natvrdo“.

Vejce vařené naměkko

Vějce uvařené ve vodě, bílek je mírně ztuhlý, žloutek je částečně tekutý.

Vejce vařené natvrdo

Vejce uvařené ve vodě do tuhé konzistence, bílek i žloutek je úplně ztuhlý. Skvělá snídaně, nebo ingredience vhodná k dalšímu použití, například na chlebíčky, do nádivek …

Vejce z alobalu

Vejce z alobalového sáčku uvařené na venkovním ohništi pověšené na klacku či rozštípnuté větvi.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy