REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

bezmasé

„Smaženice“ z lilků

Pokud doma chybí houby, připravíme si výbornou „smaženici“ z restovaných lilků (neboli baklažánů), vajíček, smetany a česneku.

Bramborové omelety se sýrem

Opečené omelety z vařených brambor, mouky a rozšlehaných vajec s mlékem, podávané posypané sýrem.

Bramborové placičky s uzeným lososem

Bramborové placičky usmažené dokřupava, podávané s uzeným lososem, zakysanou smetanou a pažitkou.

Bramborové placky plněné nivou

Předvařené nastrouhané brambory ochucené jen solí a pepřem ve tvaru placiček plněných sýrem. Osmažené na oleji do zlatova.

Brynzové palačinky

Slané palačinky s náplní z brynzy a smetany, ochucené nasekaným koprem.

Celerové smaženky toustové

Tousty z obou stran opečené na sucho nebo na oleji, pak pokladené celerovo-sýrovou směsí spojenou vejci a opečené dozlatova.

Ciabatta se špenátem a žampiony

Opečené pečivo plněné teplou směsí restovaných žampionů, červené a žluté papriky, ochucené česnekem, pepřem a solí.

Croissant s míchanými vejci

Snídaně nebo večeře v podobně osmahnutého croissantu obloženého smaženými vajíčky, plátky rajčat a salátových listů.

Dýňová omeleta

Vaječná omeleta s pečenou a pak rozmačkanou dýní a strouhaným parmazánem, sypaná praženými dýňovými semínky.

Fazolková omeleta se sýrem

Do zlatova opečená vaječná omeleta s křupavými fazolkami a rozpuštěným sýrem. Nastartuje vás do dalšího dne, a přitom ji zvládnete za čtvrt hodinky.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy