REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restované, smažené, opečené na oleji


„Smaženice“ z lilků

Pokud doma chybí houby, připravíme si výbornou „smaženici“ z restovaných lilků (neboli baklažánů), vajíček, smetany a česneku.

Anglická sázená vejce

Ke snídani podávaná volská oka, opečené brambory a slanina.

Bílá klobása s peperonatou

Opečené bílé klobásy na cibulovém základě servírované spolu s podušenými paprikami, rajčaty a dalšími ingrediencemi.

Bramboráčky s hovězím masem

Bramboráčky připravené z mletého masa, vajec, jarní cibulky, brambor a křenu, usmažené dozlatova.

Bramborová tortilla s chorizem a žampiony

Na pánvi na oleji opečené plátky brambor, promíchané se zeleninou a zalité rozšlehanými vejci, pod pokličkou zapečené do ztuhnutí vajíček.

Bramborové omelety se sýrem

Opečené omelety z vařených brambor, mouky a rozšlehaných vajec s mlékem, podávané posypané sýrem.

Bramborové placičky s uzeným lososem

Bramborové placičky usmažené dokřupava, podávané s uzeným lososem, zakysanou smetanou a pažitkou.

Bramborové placky plněné nivou

Předvařené nastrouhané brambory ochucené jen solí a pepřem ve tvaru placiček plněných sýrem. Osmažené na oleji do zlatova.

Brambory opékané s klobásou

Opečené brambory s klobásou, zalité pikantní omáčkou.

Brynzové palačinky

Slané palačinky s náplní z brynzy a smetany, ochucené nasekaným koprem.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy