REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zelenina, houby

Baklažány plněné masem a šunkou

Teplý předkrm z opečených baklažánů (lilků) vydlabaných, naplněných směsí z dužiny baklažánů, kousků pečeného masa a šunky, spojená vejci, naplněné baklažány nakonec zapečené v troubě.

Bramboráčky se švestkami II.

Opečené bramboráčky z bramborového těsta, pokladené švestkami, posypané mákem s cukrem, dopečené dozlatova.

Bramborový závin s houbami II.

Závin z bramborového těsta plněný podušenou směsí z hub, mrkve a pórku, potřený vejcem, upečený v troubě dozlatova.

Brambory plněné zeleninou

Pečené brambory plněné zeleninovou směsí, zapečené se sýrem dozlatova.

Brokolice se sýrem

Rychlý předkrm či lehká večeře z brokolice a tvrdého sýra.

Burrito s cizrnou a zeleninou

Tortily naplněné směsí ze slaniny, paprik, rajčat a dalších ingrediencí, posypané sýrem, v troubě zapečené.

Cuketa plněná tuňákem a kukuřicí

Podélně rozpůlená mladá cuketa plněná konzervovaným tuňákem, goudou, červenou paprikou a kukuřicí. Ochucená česnekem, zapečená s mozzarellou.

Čekanka s uzeným a sýrovou omáčkou

Rozpůlené čekankové puky obložené uzeným masem, přelité sýrovou omáčkou a zapečené v troubě.

Fazolky zapečené se sýrem

Lusky zelených fazolek chvíli povařené v mírně osolené vodě, dobře okapané zapečené v troubě okořeněné, posypané nastrouhaným sýrem, pokladené vločkami másla.

Gratinovaný bílý chřest

Chřest je výborný i zapečený, například podle tohoto receptu spolu s plátky anglické slaniny, česnekovými výhonky a uzeným sýrem. Bílý je nutné oloupat, u zeleného chřestu se loupá jen spodní část, dřevnaté konce také odkrojíme …

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy