REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

orestovaná, opečená na oleji

Baklažány po mlynářsku

Oloupané baklažány nakrájené na plátky, lehce osolené, odležené v chladu, poté osušené, poprášené hladkou moukou a pak opečené na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova, nakonec potřené utřeným česnekem a posypané nasekanou petrželkou, podávané s krajíčkem chleba.

Balkánské placičky

Nastrouhané brambory promíchané s balkánským sýrem, opečené na oleji ve tvaru plecek.

Bramboráčky s cuketou a uzeným masem

Nastrouhané brambory a cukety smíchané s kostičkami uzeného masa, vajíčky, pepřem a solí, usmažené na oleji.

Bramborová omeleta

Uvařené, na plátky nakrájené brambory zapečené na pánvi s cibulí, slaninou a vejci.

Bramborová omeleta III.

Plátky vařených brambor zapečené v pánvi s cibulí, pórkem, salámem, rajčaty a ochucenými rozšlehanými vejci.

Bramborové placky se špenátem

Nejlépe z den předem uvařených brambor připravené placky, servírované naplněné podušeným špenátem a zdobené pažitkou.

Brokolicové karbanátky

Karbanátky z brokolice, anglické slaniny a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.

Brokolicové karbanátky s kukuřicí

Placky z povařené kukuřice smíchané s vejci, kukuřicí a dalšími ingrediencemi, opečené na oleji dozlatova.

Bulgur se Šmakounem a zeleninou

Bulgur s mrkví, červenou paprikou, pórkem, cibulí a kostičkami Šmakouna. Tip na rychlý a lehký oběd nebo večeři.

Celerové lívance

Nastrouhaný syrový celer, promíchaný s rozšlehanými vejci, mlékem a nastrouhaným sýrem, opečený ve tvaru lívanců.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy