REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zeleninová, ovocná, vegetariánská jídla


Ananasové rizoto

Exotické rizoto s ananasem, limetkou, slunečnicovými semínky a mátou.

Arabské špagety

Těstoviny pro vegetariány, uvařené špagety přelité smetanovou omáčkou, ozdobené praženými mandlemi.

Baklažány na smetaně

V mouce obalené a pak orestované baklažány, nakonec podušené ve smetaně.

Baklažány plněné masem

Na půlky rozkrojené baklažány, vydlabané a plněné směsí z masa, žemle, papriky ….., zapečené v troubě.

Baklažány po mlynářsku

Oloupané baklažány nakrájené na plátky, lehce osolené, odležené v chladu, poté osušené, poprášené hladkou moukou a pak opečené na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova, nakonec potřené utřeným česnekem a posypané nasekanou petrželkou, podávané s krajíčkem chleba.

Balkánské grilované papriky

Papriky naplněné směsí dvou sýrů, obložené plátky anglické slaniny se stanou na roštu grilu úžasnou chuťovou záležitostí. Vřele doporučujeme, letos je to náš top recept na grilované pokrmy!

Balkánské placičky

Nastrouhané brambory promíchané s balkánským sýrem, opečené na oleji ve tvaru plecek.

Balkánské plněné lilky

Jedna z možností, jak zapéci půlky lilků naplněné zeleninovou směsí. Inspirace podle receptu z balkánské kuchyně, kde k takto zapečeným lilkům doporučují jako přílohu šafránovou rýži.

Bazalkovošpenátové noky

Noky ze špenátu, bazalky, mouky, vajec a dalších ingrediencí, vařené doměkka, podávané pokapané olejem.

Bílý chřest s máslovou omáčkou

Uvařený chřest servírovaný s bílou omáčkou připravenou ze zeleninového vývaru, bílého vína, estragonu, másla …

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy