REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

smažené, fritované

Bedly jako řízek

Bedly jsou mezi houbaři velmi oblíbené, velmi chutné jsou obalované jako řízek, nebo jen opečené přírodně s kmínem a solí.

Bedly po Plzeňsku

Jídla z hub, tentokrát z bedel.

Bramboráky s houbami

Bramboráky připravené z čerstvých hub, brambor, mouky, vajec, česneku a koření.

Hlíva po krkonošsku

Z hlívy, brambor a dalších ingrediencí vytvoříme těsto, usmažené na rozpáleném oleji ve formě placek.

Hlíva ústřičná jako řízek

Smažené houby v trojobalu.

Hlíva v pikantním těstíčku

V těstíčku z vejce, piva, mouky, sýra, worchestru, červené papriky, pepře a soli obalená, chvíli povařená a důkladně okapaná hlíva, usmažená dozlatava.

Hlíva v sýrovém obalu

Krátce povařené hlívy, okapané, nakrájené na plátky, obalené v mouce ochucené paprikou, zázvorem a nastrouhaným sýrem, ve vejcích a nakonec ve strouhance, usmažené dozlatova.

Houbová omeleta

Omeleta připravená ze sněhu z bílků, vajíček, podušených hub a dalších ingrediencí.

Houbové bochánky

Starý recept z Jičínska na úpravu hřibovitých hub, který je velmi podobný oblíbeným houbovým karbanátkům.

Houbové bramboráčky s vločkami

Směs připravená s podušené zeleniny, sušených, máčených hub, vajíček a ovesné kaše, smažené ve tvaru placek.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy