REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restované, opečené na sucho nebo oleji

Bedla na kmíně

Na oleji orestované klobouky bedel dochucené kmínem, mletým pepřem a solí.

Bedly v koření

Na pánvi v oleji a sádle ochuceném kořením opečené klobouky bedel, servírované na krajících čerstvého chleba.

Bělolanýž na slanině

Jedná se o starý pastýřský recept, známé je využití bělolanýže spíše jako koření do pokrmů. Nezkušení houbaři mohou zaměnit bělolanýž za některý druh pestřeců, které jsou jedovaté!

Čína z václavek

Na pánvi orestované, povařené, pak v těstíčku marinované, václavky spolu se zeleninou.

Čínská směs s líhou klubčitou

Mezi praktickými houbaři nedoceněná a také málo známá houba je právě líha klubčitá, z které je tento recept.

Hlíva ústřičná s kuskusem

Netradiční, chuťově výborný pokrm z receptáře pana Marounka.

Holubinky na přírodní způsob

Holubinka namodralá, mandlová či nazelenalá patří k nejchutnějším holubinkám. Skvělé jsou například jejich opečené klobouky na přírodní způsob.

Houbové bramboráčky

Z podušených hub, syrových brambor, mouky, vejce a dalších surovin připravená směs, ta usmažená v lívanečníku ve formě bramboráčků.

Houbové placky

Palačinkové těstíčko promíchané s podušenými houbami a šunkou, usmažené na pánvi na tuku ve tvaru placek.

Houbové škvarky

Malé kousky masitých hub opečené na sádle, dochucené kmínem, pepřem a solí.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy