REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

grilované

Grilované houby

Grilované houby jsou skvělou přílohou nebo i hlavním chodem.

Grilované portobello s česnekem, oříšky

Grilované hlavičky žampiónů portobello, marinované, špikované česnekem, piniovými oříšky a parmazánem. Recept pochází od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Grilované syrovinky

Syrovinky patří k jedněm z nejchutnějším druhů hub připravených jen na tálku (opečené na sucho na litinové desce), omaštěné sádlem, osolené a okmínované, takhle si je už připravovali dříve naši předci. Grilování je modernější způsob a opět se jedná o kulinářský zážitek.

Grilované žampióny na jehle

Hlavičky žampiónů spolu s anglickou slaninou střídavě napíchané na jehlách, potřené rozmíchaným olejem s česnekem, citrónovou šťávou, pepřem a solí, tepelně upravené na grilu.

Houbové špízy

Špízy ze žampiónů, okurky, vepřového boku a malých rajčátek, grilované, potírané grilovací marinádou.

Houbové špízy II.

Čerstvé houby ugrilované na jehlách spolu s klobáskou, cibulí, červenou paprikou a cuketou, potírané pikantní marinádou.

Houby grilované v alobalu

Hlavičky hub naplněné směsí z vajíčka, nastrouhaného sýra a dalších ingrediencí, zaklopené dalšími hlavičkami, zatočené do plátků slaniny, zabalené do alobalu a grilované na venkovním roštu grilu.

Houby na roštu

Větší hlavičky hřibovitých nebo žampionových hlaviček doplněné kousky česneku, přelité rozpuštěným máslem, grilované na roštu grilu.

Hřiby na rožni po selsku

Na grilovací jehly střídavě napíchané plátky hřibů, cibule, papriky, slaniny a osminky rajčat, potřené ochuceným olejem, na grilu grilované.

Portobello burger

Klobouček velkého žampionu grilovaný na roštu grilu, servírovaný v opečené bulce potřené tatarskou omáčkou spolu s dalšími ingrediencemi.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy