REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z hub, s houbami


Bedla na kmíně

Na oleji orestované klobouky bedel dochucené kmínem, mletým pepřem a solí.

Bedly jako řízek

Bedly jsou mezi houbaři velmi oblíbené, velmi chutné jsou obalované jako řízek, nebo jen opečené přírodně s kmínem a solí.

Bedly na bílém víně

Jídla z hub, tentokrát bedly.

Bedly po Plzeňsku

Jídla z hub, tentokrát z bedel.

Bedly v koření

Na pánvi v oleji a sádle ochuceném kořením opečené klobouky bedel, servírované na krajících čerstvého chleba.

Bělolanýž na slanině

Jedná se o starý pastýřský recept, známé je využití bělolanýže spíše jako koření do pokrmů. Nezkušení houbaři mohou zaměnit bělolanýž za některý druh pestřeců, které jsou jedovaté!

Bramboráky s houbami

Bramboráky připravené z čerstvých hub, brambor, mouky, vajec, česneku a koření.

Bramborové knedlíky plněné houbami

Bramborové knedlíky s uzeným a zelím jsou stálicí české kuchyně. Tento recept je však na knedlíky plněné na cibulce podušenými houbami.

Čína z václavek

Na pánvi orestované, povařené, pak v těstíčku marinované, václavky spolu se zeleninou.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy