REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

smažené, fritované

Anglické vepřové řízečky

Plátky kýty plněné šunkou a vařeným vejcem, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.

Brněnský plněný řízek

Plátky masa plněné nádivkou, obalené v trojobalu a smažené na sádle dozlatova.

Cikánský řízek

Nudličky vepřového masa marinované v pikantní vajíčkové marinádě, usmažené ve formě placek na pánvi ve větším množství rozpáleného oleje.

Holandský řízek z vepřového masa II.

Další z variací na klasický holandský řízek. Toto je recept na mletý řízek vypracovaný z libovějšího mletého bůčku nebo vepřové plece. Z uvedených ingrediencí vytvarujete buď 4 „macky“ velikosti XXL nebo 6 menších řízků.

Kapustové karbanátky II.

Uvařená kapusta smíchaná s cibulí, rohlíky, máslem, vejci, uzeným masem a kořením, vytvarovaná do tvaru karbanátek, obalená ve strouhance a usmažená dozlatova.

Karbanátky z uzeného masa

Uvařené brambory ve slupce rozemleté spolu s uzeným masem, ochucené kořením, obalené v trojobalu, smažené na oleji dozlatova.

Kovářský řízek

Vepřová kýta potřená hořčicí, posypaná marinovanou cibulí, přeložená, obalená jako klasický smažený řízek, tedy v trojobalu, servírovaná přelitá cibulovým sosem.

Královské řízky

Plátky vepřového masa obalené ve směsi vajec, majoránky, papriky, pepře, soli, cibule a česneku, po uležení v chladu usmažené doměkka.

Krkovička v bramborovém těstíčku

Na plátky nakrájená krkovička, obalená v těstíčku z nastrouhaných brambor, vejce a mouky.

Labužnické řízečky

Plátky z vepřové panenky obalené v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s nasekanými mandlemi a strouhance, usmažené na oleji, z obou stran, dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy