REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Alobalový guláš

Kostky vepřového orestované zprudka na oleji a podušené spolu s tenkými párky a žampióny v alobalu.

Americké kotlety

V troubě upečené kotlety z vepřového masa ochucené marinádou.

Andělské zvony

Podušené kostky z bůčku smíchané s uvařeným kysaným zelím, dochucené česnekem a feferonkami.

Anglické vepřové řízečky

Plátky kýty plněné šunkou a vařeným vejcem, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.

Asijské vepřové kostky s lilkem

Opečené kostky masa a lilků spolu s dalšími ingrediencemi v troubě dopečené doměkka.

Australian Style BBQ žebírka II.

Vepřová žebírka z bůčku naložená přes noc v BBQ marinádě. Předpečená v troubě a potom ugrilovaná. Podáváme nejlépe s kukuřicí připravenou na grilu.

Bolehošťské řízky

Plátky vepřového masa rozprostřené směsí z hub, zelí, slaniny, cibule a křenu, stočené do závitku, upečené v troubě doměkka.

Bratislavská plec

Na sádle a zkaramelizované cibuli a zelenině v celku osmahnutá plec, podušená doměkka ve vývaru ochuceném protlakem a kořením, servírovaná nakrájená na plátky, přelitá zahuštěnou smetanovou omáčkou připravenou z výpeku, doplněnou částí orestované zeleniny a kyselou okurkou.

Bratislavské kostky

Vepřové plecko nakrájené na kostky, podušené doměkka na sádle, cibulce a kořenové zelenině, zalité vývarem, omáčka nakonec doplněná o zeleninu a okurky krátce podušené na pánvi na másle, dochucená citronovou šťávou a smetanou.

Bratislavské vepřové plecko

Svinuté vepřové plecko převázané režnou nití, podušené na cibulovém základě, servírované podlité smetanovou omáčkou s vložkou zeleniny.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy