REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

telecí maso


Dušená telecí kýta

Orestovaná telecí kýta prošpikovaná slaninou, česnekem a mrkví, podušená se zeleninou.

Dušené telecí s karotkou

Telecí maso podušené na cibulovém základě spolu s karotkou doměkka.

Dušené telecí se zelím a jogurtem

Telecí maso dušené na cibulovém základě se zelím a jogurtovou směsí doměkka.

Dušené telecí v mrkvi

V celku na cibulce a másle opečená telecí kýta, podlitá vývarem podušená doměkka, ke konci i s mrkví nakrájenou na kolečka.

Geschnetzeltes

Skvělá švýcarská specialita z telecího masa. Jedná se o okořeněné a v mouce obalené nudličky telecího masa zprudka opečené v hrnci na másle, pak podušené zalité bílým vínem a smetanou, servírované nejlépe s rösti.

Gratinované telecí řízky

Telecí řízky nejdříve opečené na oleji, poté zapečené se žampiónovou směsí, šunkou a nastrouhaným tvrdým sýrem, servírované se zahuštěnou a ochucenou šťávou z opékání.

Kotlety s broskvovou směsí

Opečené telecí kotlety servírované s broskvemi smíchanými s limetkovou šťávou, cibulí, solí, pepřem a koriandrem.

Kotlety s petrželkovým olejem

Opečené kotlety přelité petrželkovým olejem, servírované s podušenou mrkví, přelité omáčkou.

Kotlety se žampionovou nádivkou

Kotlety plněné na plátky nakrájenými žampiony, na kolečka nakrájenou cibulí, tymiánem a kečupem, okořeněné, podušené na oleji doměkka.

Limetkové telecí se žampiony

Telecí kýta opečená zprudka na oleji, upečená v troubě, servírovaná nakrájená na plátky, přelitá limetkovou omáčkou.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy