REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

mleté směsi (masa a dalších ingrediencí)


Anaelovy mleťáčky

Recept na masové šišky opečené na grilu (rožni) z knihy Jaroslava Vašáka „Čertovská kuchařka“.

Balkánské koule zapečené s ajvarem

Předsmažené kuličky z mletého masa zjemněné bramborovou kaší a zapečené v paprikové omáčce spolu s řeckým sýrem.

Beduínský rendlík

Na osmahnuté cibuli s česnekem orestované mleté maso, pak přidané plátky baklažánu, zalité červeným vínem, ochucené bazalkou, tymiánem, pepřem a solí, podušené doměkka, směs rozprostřená do pekáčku, posypaná nastrouhaným sýrem, pokladená plátky másla a zapečená v troubě.

Biftek z mletého masa

Opečené bifteky ze směsi mletého masa a dalších ingrediencí, podušené v rajčatové omáčce.

Boloňské ragú

Recept na jednoduché ragú z mletého masa a rajčat se spoustou bylinek ocení zejména příznivci italské kuchyně. Spolu s další zeleninou a vínem vzniká jedinečná kombinace chutí.

Burger s camembertem, karamelizovanou cibulkou a čipsy

Plátek z mletého hovězího masa s roztaveným camembertem a karamelizovanou cibulkou.

Burger s grilovaným ananasem

Burger z mletého hovězího masa s červenou cibulí, ledovým salátem, tatarskou omáčkou a kolečkem grilovaného ananasu.

Cuketové lasagne

Lasagne seskládané z koleček cuket, ty potřené masovou směsí, bešamelem a posypané nastrouhaným tvrdým sýrem, nakonec zapečené v troubě.

Čevabčiči II.

Mleté maso s cibulí a česnekem, restované na pánvi.

Čevabčiči IV.

Recept, který zdomácněl v českých kuchyních již více, jak před 100 lety! Jde o mleté masové šišky usmažené na tuku, servírované s barmabory, hořčicí, tatarkou a cibulí.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy