REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

kůzlečí a kozí

Podkategorie: pečené 6, vařené 2, smažené 2, dušené 3, restované 2

Dušená kůzlečí žebírka se zeleninou

Kozí či kůzlečí maso se dlouho dusí, ale pak je měkounké a chutné, víno a podmáslí použité v tomto receptu pak zredukuje typickou „vůni“ kozího masa.

Hašé z kůzlečího či jehněčího kořínku

Umletý povařený kořínek smíchaný s cibulí a další zeleninou, vejci, strouhankou, zapečený v troubě.

Kežmarské kůzlečí medailónky

Kýta z kůzlete naporcovaná na steaky a orestovaná na oleji, zalitá smetanovou omáčkou z výpeku.

Kozí maso po Ĺubicku

Jedna z variant přípravy kozího masa.

Kůzle pečené

Kůzlečí zadek (nebo jiné vhodné kůzlečí maso) opečený na másle, podlitý vodou a dopečený do červena.

Kůzlečí kapsa

Z kůzlečí kýty nebo boku plněná kapsa vejci, anglickou slaninou a dalšími ingrediencemi.

Kůzlečí roláda

Vykostěný kůzlečí předek zatočený do rolády, plněný masovou směsí, upečený dozlatova.

Kůzlečí řízečky

Plátky kůzlečího masa, spařené, naklepané, obalené v těstíčku z mouky, vejce, mléka a soli, pak v nadrcených kukuřičných lupíncích, usmažené v horkém oleji dozlatova.

Kůzlečí řízečky na mléce

Na plátky nakrájená, dobře odblaněná kýta z kůzlete, osolená, obalená v trojobalu dochuceném paprikovým kořením, pak usmažená v oleji dozaltova, dopečená v troubě doměkka přelité mlékem.

Kůzlečí špízy se zeleninou

Na pánvi na rozpáleném oleji ppečené špízy z marinovaného kůzlečího masa, anglické slaniny, papriky, cibule a cukety.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy