REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušené

Dušené skopové s kapustou

Skopové plece nakrájené na kousky, okořeněné a dušené s kapustou na slanině a cibuli.

Jehněčí dušené na rozmarýnu

Jehněčí kýta podušená v troubě, servírovaná zalitá mírně pikantní šťávou.

Jehněčí guláš

Větší marinované kostky jehněčího masa podušené na cibulovém základě zalité masovým vývarem.

Jehněčí kari s kokosem

Kostky masa podušené na cibulovém základě spolu s rajčaty, paprikou, jablkem, bílým jogurtem a dalšími ingrediencemi, servírované posypané strouhaným kokosem.

Jehněčí kolínko na černém pivu

Jedna z variant, jak připravit skvělá jehněčí kolínka. Tento recept je na kolena dušená, podlévaná pivem a dochucená rozmarýnem, pepřem a solí, servírovaná podlitá šťávou připravenou z výpeku.

Jehněčí kotlety s kapary

Naklepané jehněčí kotlety potřené česnekem utřeným se solí, posypané majoránkou, opečené zprudka na oleji, servírované se šťávou z výpeku s vložkou kaparů, ozdobené citrónem nakrájeným na měsíčky.

Jehněčí kýta na houbách

Osolená jehněčí kýta pečená na másle a pak dušená s houbami a zeleninou.

Jehněčí maso na houbách

Jehněčí plece orestované a pak dušené s cibulkou a houbami.

Jehněčí maso na slanině

Kostky masa dušené na cibulovém základě se slaninou a kapustou, podlité pivem.

Jehněčí maso na víně

Kostky jehněčího masa orestované na cibulce spolu s kořenovou zeleninou, podlité vodou a společně s kořením dušené doměkka, poté maso vyjmuté ze šťávy, šťáva vydušená na tuk, zaprášená moukou, zalitá vodou a povařená, nakonec omáčka přecezená, do omáčky prolisovaná zelenina a dochucená červeným vínem.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy