REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hovězí maso


Anglická svíčková

V troubě v celku upečená svíčková, nakrájená na šťavnaté plátky, servírovaná podlitá přírodní šťávou zjemněnou máslem.

Anglický rostbíf

Recept na pečený hovězí nízký roštěnec. Plátky upečeného rostbífu skvěle chutnají jako teplý pokrm i za studena.

Barevný hovězí závitek

Závitky plněné salámem, eidamem, žervé a pažitkou, podušené podlité vínem doměkka.

Bavorská roštěná

Svinuté a podušené plátky hovězího roštěnce, plněné vejcem, kyselou okurkou a uzeninou.

Belzebubova dobrota pro silné nátury

Recept z kuchařky pana Jaroslava Vašáka „Čertovská kuchařka“. Kousky hovězího masa marinované, podušené v pikantní omáčce.

Biftečky na jehle

Válečky z mletého masa, vejce, chleba, cibule, česneku a bylinek, opečené na grilu, před podáváním napíchnuté na špejle spolu s rajčetem a cibulí.

Biftek s houbovou směsí

Na pánvi zprudka opečené bifteky, servírované s houbovou směsí nastavenou paprikou.

Biftek s karotkou a žampiony

Opečené a okořeněné plátky svíčkové podávané s podušenou mrkví a žampiony.

Biftek s liškami

Den odleželé plátky hovězí svíčkové, druhý den zprudka krátce opečené na pánvi na oleji, servírované s podušenými liškami.

Biftek s vejcem

Snad nejznámější minutka z pravé svíčkové.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy