REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavonožci, mořské plody (dary moře)


Grilované zeleninové špízy se slaninou a kalamáry

Na grilovací jehle napíchané proužky rozmrazených kalamár, papriky, cibule, cukety a anglické slaniny spolu s celými olivami, špízy grilované na dobře rozpáleném roštu grilu, nebo opečené na pánvi na oleji.

Chobotnice na červeném víně

Na cibulovém základě spolu s rajčaty podušené malé chobotničky.

Chobotničky pečené na červeném víně

Menší chobotničky máčené v mléce, pečené v troubě na cibuli a česneku, podlité červeným vínem.

Kalamáry na středomořský způsob

Na pánvi spolu s česnekem a cibulí orestované proužky kalamárů, pak podušené se zeleninou doměkka, ochucené kořením, bílým vínem a citronovou šťávou.

Krabí čína

Chutná čína z krabích tyčinek.

Mořské plody s těstovinami

Na pánvi podušené mořské plody smíchané s vařenými těstovinami. Autor receptu: Dalibor Marounek

Pečené plody moře

V troubě upečené olihně a garnáti (krevety) se zeleninou.

Plody moře s černými fazolemi

Na pánvi opečené plody moře spolu s vařenými fazolemi a dalšími ingrediencemi.

Plody moře se špagetami

Plody moře orestované s česnekem a rajčaty, zalité vínem, zakapané citronovou šťávou, dušené doměkka, smíchané s uvařenými špagetami, ochucené vegetou.

Rizoto z olihní

Malé chobotničky podušené na cibulce, povařené s rýží doměkka.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy