REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

smažené, fritované

Býčí žlázy smažené

Smažené řízky ze žláz býka.

Camfourkova oblíbená játra

Plátky telecích nebo vepřových jater, obalené v mouce a osmažené na oleji, servírované s cibulí smíchanou s petrželkou. Recept z Čertovy kuchařky autora Jaroslava Vašáka.

Hovězí vemínko smažené

Povařené hovězí vemínko nakrájené na plátky a usmažené, obalené v mouce, vejcích a strouhance dozlatova.

Mozeček smažený

Smažený vepřový nebo telecí mozeček byl kdysi velmi oblíbený, byl i na jídelních lístcích luxusních restaurací, třeba hotelu Šroubek v Praze (dnes hotel Evropa).

Obalovaný vepřový jazyk

Vepřový jazyk má krátké chutné maso. Zkuste tento recept na uvařený jazyk obalovaný v klasickém trojobalu, určitě si pochutnáte!

Plíčky marinované, smažené v trojobalu

V tlakovém hrnci spolu s kořením povařené vepřové plíčky, očištěné pokrájené na plátky, okořeněné, potřené hořčicí a přes noc marinované, nakonec obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.

Smažená krůtí játra

Krůtí játra nakrájená na plátky, naklepaná, obalená v klasickém trojobalu, usmažená na sádle dozlatova.

Smažená kuřecí játra

Játra z kuřete případně i z jiné drůbeže, odblaněná, obalená v mouce, rozšlehaných vejcích mírně osolených, nastavených mlékem nebo vodou a nakonec ve strouhance, usmažená dozlatova.

Smažená telecí játra

Řezy telecích jater obalené v trojobalu, osmažené na oleji.

Smažená vepřová játra

Na plátky nakrájená vepřová játra, obalená v trojobalu a osmažená na oleji.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy