REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Anglická snídaně z jedné pánve

Smažená vejce s anglickou slaninou, klobáskou, žampiony, rajčátky, sýrem a pažitkou, pod grilem zapečná.

Anglické řepné koláčky

Bramborové koláčky připravené z dopředu uvařených brambor, mletého vepřového nebo hovězího masa, červené sterilované řepy, cibule a dalších ingrediencí, opečené na oleji.

Nakládané hovězí

Originální název tohoto receptu je Corned Beef, tedy v překladu hovězí v konzervě. Jedná se však o 10 dnů nakládané hovězí v kořeněném nálevu, pak 2-3 hodiny povařené doměkka. Za 2 světové války bylo ve Velké Británii distribuováno právě v konzervách, také proto ten název.

Paštičky s masem a ledvinkami

Paštičky (tedy slané těsto) plněné ledvinkami a masem z roštěné.

Pizza se slaninou a vejci

Anglická pizza obložená slaninou, klobásou, žampiony, vejci a slaninou.

Welsh rabbit (velšský králík)

Tosty s pomazánkou ze strouhaného sýra, másla, piva, mléka a hořčice.

Yorkshirský pudink (Jorkšírský pudink)

Nejčastější příloha k rostbifu v Anglii.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy