REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

moučníky, dezerty

Anglický vánoční pudink

Vánoční pudink dle starého anglického receptu.

Apple crumble

Lehký dezert upečený v troubě a to z povařených jablek smíchaných s cukrem a směsí z ovesných vloček.

Banoffee – anglický koláč

Dezert z Anglie skládající se z banánů, smetany a karamelu, buď se základnou ze sušenek a másla, nebo upečeného piškotového korpusu. Existuje mnoho obměn tohoto receptu, v některých rodinách ho zdobí čokoládovou polevou, jinde jen sypou kávou …

Crumble s rebarborou

Tradiční anglický moučník.

Crumble s rebarborou, mandlemi a brusinkami

Dezert i pro začátečníky ze sezonního ovoce, s plátky mandlí, sušenými bruusinkami a sušenkovou drtí. Křupavý díky drobence.

Čokoládové muffiny

Sladký moučník z polohrubé mouky, cukru, mléka a čokolády.

Čokoládový pudink III.

Pudink podávaný s horkou omáčkou z kakaa, mléka a cukru.

Hot Cross Buns

Anglický horký bochánek je moučník, jehož příprava se váže k velikonocům. Byl totiž jediný, který se mohl jíst o velikonočním půstu. Typický pro něj je velký kříž z cukru nebo cukrové polevy, který je umístěn na každém bochánku.

Jablečný crumble

Oblíbenou surovinou pro podzimní pečení jsou jablíčka. Pokud se vám jejich letošní úroda vyvedla a pomalu už nevíte, co s nimi, vyzkoušejte voňavý jablečný crumble. Je to lehká varianta drobenkového koláče, nemá totiž těstový základ. A pokud máte rádi kombinaci jablek a ořechů, pak pro vás tento jednoduchý dezert bude jistě to pravé ořechové.

Jahodové muffiny

Dezert z polohrubé mouky, kukuřičné mouky, vanilkového cukru a másla s jahodami.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy