REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

„Žába v díře“

Párky pečené v troubě, zalité těstem a dopečené dozlatova.

Anglická játra

Opečená játra servírovaná s naloženou cibulí, ozdobená snítkou čerstvého tymiánu.

Britský hamburger

Na pánvi opečené hamburgery z ochuceného mletého hovězího masa servírované v bulce, ochucené kečupem a jogurtovou omáčkou, obložené sladkokyselou okurkou a osoleným rajčetem. Recept z pořadu Jamie vaří rychlovky.

Dundee dort

Dundee dort je tradiční skotský ovocný koláč ochucený rozinkami, mandlemi, kandovaným ovocem … znám je v mnoha verzích a podobách.

Fish and Chips

Klasika anglické kuchyně! V těstíčku obalené rybí filety usmažené dozlatova, servírované s hranolkami.

Frikasé z králíka

Dušené kousky z králíka s bylinkami, zalité vínem.

Krocan s kaštanovou nádivkou

Recept z Anglie na krocana s nádivkou, přelévaného chlebovou omáčkou.

Pastýřský koláč

Tento recept na masovou hovězí směs zapečenou přikrytou bramborovou peřinkou má kořeny v Anglii, kde se peče v různých obměnách již stovky let pod originálním názvem Shepherd´s pie.

Pečená krůta (krocan) s nádivkou

Patří k anglickým zvyklostem, že krůta se servíruje v celku, porcuje se až na stole. Servíruje ji většinou pán domu, který dá každému na talířek kousek bílého masa z prsou, část tmavého masa z hřbetu a stehen a plátek nádivky.

Pečení holubi

Úprava holubů pečením.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy