REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velká Británie (Anglie)


„Žába v díře“

Párky pečené v troubě, zalité těstem a dopečené dozlatova.

Anglická játra

Opečená játra servírovaná s naloženou cibulí, ozdobená snítkou čerstvého tymiánu.

Anglická snídaně z jedné pánve

Smažená vejce s anglickou slaninou, klobáskou, žampiony, rajčátky, sýrem a pažitkou, pod grilem zapečná.

Anglické řepné koláčky

Bramborové koláčky připravené z dopředu uvařených brambor, mletého vepřového nebo hovězího masa, červené sterilované řepy, cibule a dalších ingrediencí, opečené na oleji.

Anglický vánoční pudink

Vánoční pudink dle starého anglického receptu.

Apple crumble

Lehký dezert upečený v troubě a to z povařených jablek smíchaných s cukrem a směsí z ovesných vloček.

Banoffee – anglický koláč

Dezert z Anglie skládající se z banánů, smetany a karamelu, buď se základnou ze sušenek a másla, nebo upečeného piškotového korpusu. Existuje mnoho obměn tohoto receptu, v některých rodinách ho zdobí čokoládovou polevou, jinde jen sypou kávou …

Britský hamburger

Na pánvi opečené hamburgery z ochuceného mletého hovězího masa servírované v bulce, ochucené kečupem a jogurtovou omáčkou, obložené sladkokyselou okurkou a osoleným rajčetem. Recept z pořadu Jamie vaří rychlovky.

Crumble s rebarborou

Tradiční anglický moučník.

Crumble s rebarborou, mandlemi a brusinkami

Dezert i pro začátečníky ze sezonního ovoce, s plátky mandlí, sušenými bruusinkami a sušenkovou drtí. Křupavý díky drobence.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy