REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Bitky

Ukrajinské placičky z mletého masa přelité šťávou z kečupu a hub.

Bitky po ukrajinsku

Masové placičky servírované přelité omáčkou z výpeku, sušených hub, rajčatového protlaku a dalších ingrediencí.

Červená řepa smažená po kyjevsku

V celku upečené malé řepy nakrájené na plátky, obalené v těstíčku z mouky a vajíček a pak ve strouhance, usmažené dozlatova.

Kuře s hlávkovým salátem

Kuře pečené na másle a přelité smetanou podávané s hlávkovým salátem se sladkokyselou zálivkou a vejcem natvrdo.

Kuřecí prsíčka po kyjevsku

Specialita ukrajinské kuchyně, kuřecí řízky plněné ochuceným máslem, osmažené v klasickém trojobalu.

Kyjevská svíčková

Pravá svíčková (nebo zadní hovězí) upečená v troubě spolu s mrkví, salátovými okurkami, brambory a dalšími ingrediencemi.

Kyjevský kuřecí řízek

Kuřecí kapsy naplněné ochuceným máslem, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova.

Ukrajinské bitky

Recept z ukrajinské kuchyně na placičky z mletého hovězího masa servírované ozdobené směsí z kousků podušených hub, rajčat a cibule.

Ukrajinské holubce

Holubce (Holubci, Golubci) je slavností ukrajinské jídlo. Jde o spařené zelné listy naplněné směsí umíchané z několika druhů mas, koření a vařené rýže, podušené v páře doměkka, servírované s lžící zakysané smetany, přelité rozškvařenou slaninou. Recept z pořadu „VIP Prostřeno“ od paní Haliny Pawlowské.

Ukrajinský kotlet

V troubě na másle upečené plátky vepřové pečeně naplněné směsí podušených hub smíchaných s vejci, jednotlivé porce na talířích obložené paprikou, uvařenými sušenými švestkami a cibulí, přelité šťávou z výpeku.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy