REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ukrajina


Bílý boršč

Polévka připravená z vývaru, listů šťovíku, smetany, brambor, vajíček a dalších ingrediencí.

Bitky

Ukrajinské placičky z mletého masa přelité šťávou z kečupu a hub.

Bitky po ukrajinsku

Masové placičky servírované přelité omáčkou z výpeku, sušených hub, rajčatového protlaku a dalších ingrediencí.

Červená řepa smažená po kyjevsku

V celku upečené malé řepy nakrájené na plátky, obalené v těstíčku z mouky a vajíček a pak ve strouhance, usmažené dozlatova.

Domácí kulič

Tradiční ukrajinský moučník, který se peče jenom o Velikonocích nebo dožínkách.

Hovězí soljanka

Zadní hovězí, orestované spolu s cibulí a podušené ve vývaru z rajčatového protlaku, vody a vína.

Kuře s hlávkovým salátem

Kuře pečené na másle a přelité smetanou podávané s hlávkovým salátem se sladkokyselou zálivkou a vejcem natvrdo.

Kuřecí prsíčka po kyjevsku

Specialita ukrajinské kuchyně, kuřecí řízky plněné ochuceným máslem, osmažené v klasickém trojobalu.

Kyjevská svíčková

Pravá svíčková (nebo zadní hovězí) upečená v troubě spolu s mrkví, salátovými okurkami, brambory a dalšími ingrediencemi.

Kyjevský kuřecí řízek

Kuřecí kapsy naplněné ochuceným máslem, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy