REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

přílohy

Rösti

Tradiční švýcarské jídlo podávané jako příloha nebo také jako hlavní chod.

Rösti II.

Rösti jsou švýcarský národní pokrm. Je to obdoba našeho bramboráku. Rösti mají mnoho obdob, někde se dělají ze syrových brambor, jinde z vařených, základem jsou však vždy nahrubo nastrouhané brambory buď samotné, nebo s přísadami, jako je slanina, cibule, klobása, sýr atd.

Spätzli

Vařené přílohové těstoviny připravované ve Švýcarsku.

Střapaté brambory

Uvařené brambory, nastrouhané na hrubo, v pekáčku zapečené dozlatova.

Švýcarské sýrové brambory

Povařené brambory zapečené se sýrem a máslem dozlatova, podávané posypané mletou paprikou.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy