REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Anýzové hovězí maso

Recept na přípravu hovězího masa zadního (roštěné, svíčkové), servírované jako fondue.

Bernské fondue

V nádobě na fondue připravená kaše ze sýra, česneku, glutasolu, vína, třešňovice a kari koření.

Curyšské játrové špízy

Telecí játra upravená grilováním nebo restováním s anglickou slaninou a lístky šalvěje.

Curyšské telecí nudličky

Orestované kousky telecího masa se žampiony, šalotkou, zalité smetanovou omáčkou připravenou z výpeku.

Curyšské telecí plátky

Minutka z telecího masa, tenké plátky telecí kýty orestované na oleji, podušené s cibulí a česnekem, zjemněné vínem a smetanou.

Curyšské telecí řízky

Telecí řízky se šunkou a žampiony.

Krůtí maso po švýcarsku

Pozvolna dušené krůtí maso spolu s cibulí a řapíkatým česnekem. Recept z pořadu „VIP Prostřeno“ od pana Ivana Vyskočila.

Mandaríni

Předem připravené orestované masové šišky servírované jako fondue.

Masový nákyp II.

Recept ze Švýcarska na nákyp z telecího, hovězího a vepřového masa, ovesných vloček, oliv …

Recept na původní Raclette

Právě raclette přivedli Švýcaři k dokonalosti. Tento recept je nejjednodušší varianta jinak velkého obřadu, kdy uprostřed stolu je umístěný raclette tedy oválná nebo kulatá deska, pod kterou se nachází topná spirála. Jednotlivé ingredience si pak stolovníci sami opékají (restují) nebo také v miskách taví.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy