REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švýcarsko


Anýzové hovězí maso

Recept na přípravu hovězího masa zadního (roštěné, svíčkové), servírované jako fondue.

Basilejská mozečková polévka

Vepřový mozeček orestovaný na másle spolu s cibulkou, poté zaprášený moukou, zalitý vývarem, osolený a povařený, do polévky přidány rozšlehané žloutky a nasekaná petrželka, hotová polévka podávaná s opečenými kolečky rohlíků.

Bazilejská polévka se sýrem

Výver z masa ze sýrem, anglickou slaninou, cibulí a vínem.

Bernské fondue

V nádobě na fondue připravená kaše ze sýra, česneku, glutasolu, vína, třešňovice a kari koření.

Curyšské játrové špízy

Telecí játra upravená grilováním nebo restováním s anglickou slaninou a lístky šalvěje.

Curyšské telecí nudličky

Orestované kousky telecího masa se žampiony, šalotkou, zalité smetanovou omáčkou připravenou z výpeku.

Curyšské telecí plátky

Minutka z telecího masa, tenké plátky telecí kýty orestované na oleji, podušené s cibulí a česnekem, zjemněné vínem a smetanou.

Curyšské telecí řízky

Telecí řízky se šunkou a žampiony.

Čekankový salát se zálivkou

Salát z čekankových puků a zálivky z jogurtu, majonézy, citronové a mandarinkové šťávy a dalších ingrediencí.

Krůtí maso po švýcarsku

Pozvolna dušené krůtí maso spolu s cibulí a řapíkatým česnekem. Recept z pořadu „VIP Prostřeno“ od pana Ivana Vyskočila.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy