REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srbsko

Podkategorie: předkrmy 2, polévky 3, hlavní jídlo 17, přílohy 1

Čevabčiči III.

Srbské národní jídlo. Mleté hovězí maso opečené v oleji.

Džulbastija

Mírně naklepané roštěnky, potřené česnekem, servírované posypané jemně nakrájenou cibulí.

Guláš po srbsku

Osmahnuté kostky hovězího masa podušené na cibulovém základě s paprikami a rajčaty doměkka.

Pljeskavica

Pljeskavica, původně srbské národní jídlo, které se zabydlelo v celém Chorvatsku, Bosně i Černé hoře.

Plněný vepřový bůček po srbsku

V troubě upečený vepřový bůček naplněný nádivkou ze zelených paprik, rajčat, cibule a vajec.

Slepice po srbsku

Porce slepice podušené na cibulovém základě s rajčatovým protlakem, rajčaty a paprikou.

Srbská čorba

Polévka z vepřového masa, kořenové zeleniny, brambor, paprik, rajčat a feferonek.

Srbská čorba II.

Vydatná polévka z kousků vepřového masa a zeleniny.

Srbská Djulbastia

Djulbastia neboli Srbské filé je jednoduchý pokrm populární v českých restauracích v druhé polovině minulého století. Jedná se vlastně o opečené plátky pravé svíčkové servírované potřené česnekem.

Srbská musaka

Vepřové plecko nakrájené na kostičky s rajčaty a paprikou, přelité rozšlehanými vejci se sýrem, zapečené v troubě.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy