REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

moučníky, dezerty

Crema catalana

Horký pudink se žloutkovou pěnou, po ztuhnutí posypaný cukrem a pod rozehřátým grilem zkaramelizovaný.

Dezertní krém s karamelem

Chutný vychlazený dezert zdobený čerstvými jahodami a nasekanými pistáciemi.

Churros

Pokud jste doposud ještě nikdy nevyzkoušeli čerstvý a křupavý churro, který byl namočený v hustém a horkém kakau, pak jste ještě nezažili to nejlepší, co vám Španělská kuchyně může nabídnout. Jedná se o těsto smažené v horkém oleji dozlatova, sypané cukrem a podávané čerstvé a křupavé právě s horkou čokoládou nebo kakaem.

Kaštanové kuličky

Moučník ze Španělska.

Rosquillas

Španělské koblihy jsou obdobou amerických doughnut, jsou také usmažené v rozpáleném oleji, pak obalené v cukru smíchaném se skořicí.

Smaženky

Sladký moučník ze Španělska.

Španělský tvarohový koláč

Sladký moučník ze Španělska.

Torrijas

Plátky den staré bílé veky namočené v oslazeném mléce, obalené ve vejcích a usmažené dozlatova, servírované pocukrované a ochucené skořicí. Oblíbený španělský velikonoční dezert.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy