REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

polévky

Bryndzová polévka

Bryndza rozšlehaná s mlékem, povařená, servírovaná s plochými nudlemi.

Bryndzová polévka II.

Rychlá polévka z uvařených brambor, rozdrobené bryndzy a orestované cibulky ochucené červenou mletou paprikou a zalité vodou.

Demikát – brynzová polévka II.

Polévka z brynzy, šlehačky, koření, brambor a dalších ingrediencí, servírovaná posypaná krutony.

Domikát z Donoval

Polévka ze Slovenska připravená z brynzy, cibule, rozškvařené slaniny, másla a koření.

Polévka s jemnými haluškami

Polévka z morkových kostí, s vložkou vařené zeleniny a halušek.

Polévka starej mamy

Vývar z vepřového masa a kostí, kořenové zeleniny a koření, servírovaný s vložkou halušek.

Skopová polévka s kroupami

Skopové přední povařené v celku s kořenovou zeleninou, servírované nakrájené na kostičky zalité vývarem s vložkou povařených krup.

Slovenská kapustnica

Slovenská obdoba naší zelňačky z východního Slovenska má mnoho podob, někde se přidávají do polévky kroupy, ve vánoční kapustnici zase nesmí chybět sušené švestky a zahušťuje se kysanou smetanou …

Slovenská kapustnica

Hustá obědová polévka z kyselého zelí, uzeného masa, klobásek, hub …. a koření.

Slovenská zelňačka s uzeným kolenem

Zelňačka z nakládaného zelí, brambor a kousků povařeného uzeného masa.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy