REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slovensko


Bačovské taštičky

Z uvařených brambor a dalších ingrediencí vypracované těsto, plněné brynzovou směsí, vytvarované do taštiček, uvařené ve vodě, servírované posypané na kostičky nakrájenou vyškvařenou slaninou a brynzou.

Bírešské maso

Závitky z okořeněné krkovičky doplněné o plátky oravské slaniny nebo uzeného boku, zprudka opečené na tuku, pak podušené v hrnci spolu s kyselým zelím, podlité masovým vývarem.

Bramborové strapačky s kysaným zelím

Strapačky jsou vlastně halušky servírované s podušeným zelím.

Bratislavský guláš II.

Guláš z kližky, vína, hořčice, smetany a dalších ingrediencí.

Bratislavský tokáň

Na nudličky nakrájené hovězí maso, podušené na cibulovém základě spolu s houbami, rajčatovým protlakem a hráškem doměkka.

Bryndzová polévka

Bryndza rozšlehaná s mlékem, povařená, servírovaná s plochými nudlemi.

Bryndzová polévka II.

Rychlá polévka z uvařených brambor, rozdrobené bryndzy a orestované cibulky ochucené červenou mletou paprikou a zalité vodou.

Brynzové halušky

Namíchané halušky z brambor a mouky, uvařené, zcezené, servírované promícháné s brynzou, posypané vyškvařenou slaninou.

Brynzové halušky (moučné)

Halušky z hrubé mouky, mléka a vejce, se slaninou a brynzou.

Brynzové halušky II.

Nastoruhané brambory promíchané s moukou, solí a vajíčkem, těsto pak protlačené přes sítko haluškovače, halušky uvařené v solené vodě, okapané servírované promíchané se slaninou a brynzou.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy