REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skandinávie (Norsko, Švédsko, Dánsko, Island)


Bifteky podle Lindströma

Tento recept má kořeny ve Švédsku.

Bramborové opečenky

Recept ze Švédska na chutnou přílohu z brambor.

Brennessel polévka

Skandinávská bylinková polévka z povařených kopřiv, zeleninového vývaru a dalších ingrediencí, rozmixovaná, servírovaná s krutony.

Dánský sýrový košíček

Recept z Dánska na chutný předkrm z rybích produktů, tvarohu a sýra.

Dušené červené zelí na dánský způsob

Rychlý recept na dušené zelí.

Dušený špenát II.

Recept ze Švédska.

Fettisdagsbullar semlor

Je to takový švédský kříženec buchty s větrníkem. Tradičně se tyto buchtičky, jejichž název lze volně přeložit jako buchty tlustého úterý, pečou poslední den před půstem, který trvá až do Velikonoc. Servírují se posypané cukrem se skořicí v hlubokých talířích. Pokud jsou bez náplně, přelívají se navíc ještě horkým mlékem.

Grilovaní uzenáči

Recept ze Švédska.

Halibut se slaninou a zeleninou

Recept původem z Norska na pečeného Halibuta se zeleninou, anglickou slaninou a žampióny.

Hasselback brambory

Brambory Hasselback s klobásou a slaninou se narodily ve Švédsku a získaly svůj název podle restaurace, ve které se poprvé podávaly.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy