REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

saláty

Avokádové guacamole s rajčaty

Lze podávat jako salát nebo přílohu například k různým grilovanám masům. Recept pochází z Mexika.

Cobb salát

Chutný, rychlý salát z americké kuchyně. Nejčastěji je servírovaný s dresinkem. Recept je na 2 porce. Dresink volíme podle chuti strávníka.

Coleslaw s čedarem

Salát z bílého zelí, mrkve, cibule, majonézy, citronové šťávy a čedaru. Recept z USA. Na recept „Coleslaw“ má jeden z patentů i slavný řetězec KFC.

Fazolový salát V.

Ensalada de frijoles je původní název mexického salátu z fazolí a dalších ingrediencí.

Kubánský drůbeží salát

Obědový salát z pečeného nebo grilovaného vykostěného kuřecího masa, pomeranče, jablka a ochucené majonézy.

Maso na kyselo

Na plátky nakrájené vařené hovězí maso posypané cibulí, petrželkou a koriandrem, přelité olejovou zálivkou, odleželé v lednici. Recept z Mexika má původní název „Carne a la vinagreta“

Mexický salát s guacamole

Salát z uvařených brambor, rajčat, chilli papričky, papriky a omáčky guacamole, posypaný natí koriandru, ozdobený citronem.

Rajčatová salsa Fresca

Rajčata promíchaná s červenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekaným koriandrem, zelenou chilli papričkou a dalšími ingrediencemi. Chutný pikantní salát z Mexika vhodný hlavně k pečeným nebo grilovaným masům.

Salát Ceasar

Slavný salát který vznikl v Mexiku, ale rozšířil se téměř po celám světě. Recept vymyslel 4. července 1924 jistý Caesar Cardini v mexickém městě Tijuana. Salát se připravuje z listů římského salátu, opečených chlebových krutonů a pikantnější zálivky, je ozdobený hoblinkami parmazánu.

Salát Coleslaw

Existuje řada variant tohoto slavného salátu. Původem je z Holandska, ovšem nejvíce se proslavil v USA a to především díky restauracím z rychlým občesrstvením.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy