REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

přílohy

Bílá rýže

Originální název tohoto receptu je Arroz blanco. Jedná se recept z Mexika na přílohovou rýži nejprve zprudka orestovanou na oleji spolu s cibulí a česnekem, pak uvařenou v kuřecím vývaru.

Citronové fazolky

Konzervované zelené fazolky přelité rozpuštěným máslem ochuceným solí, natí koriandru a pepřem, nakonec zakápnuté citronovou šťávou, podávané teplé.

Guacamole

Populární mexická omáčka z rozdrceného zralého avokáda, rajčat, cibule, zakysané smetany a soli.

Guacamole II.

Jemný krém se zajímavou chutí a vůní koriandru a ostrou přísadou chilli papričky.

Hash browns

Yankee styl recept vhodný jako příloha, předkrm, nebo i samostatný pokrm pro děti.

Jidáš s citrónem

V originále se tento recept jmenuje „Judias con limón“. Jsou to zelené fazolky připravené tak, jak to dělají v mexické Guadalajaře.

Kakahuetes (Cacahuetes)

Pikantní příloha z Mexika k masům a rybám. Směs orestovaných chilli papriček, česneku a burských oříšků, ochucená mletou chilli paprikou a hrubozrnnou solí.

Kukuřičné tortilly (TORTILLAS DE MAÍZ)

Originální recept z Mexika na pravé mexické tortilly.

Limetková salsa

Z limetové šťávy, cukru, červené cibule a chilli papričky připravená pikantní příloha, vhodná ke grilovaným nebo pečeným rybám.

Mexické guacamole

Pikantní hustá omáčka ke grilovaným pokrmům.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy