REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Bagel

Východoevropská a židovská specialita. Kulaté pečivo s otvorem. Je velice populární nejen v USA, ale i jinde na světě.

Banánové chipsy

Kolečka banánů pokapaná citronovou šťávou a upečená, či spíše usušená, v troubě. Recept z Kuby.

Ceviches (sevičes)

Exotický pokrm ze střední Ameriky na úpravu syrové ryby. Ve střední Americe od Mexika po Panamu je dostanete v každé slušné hospodě k pivu nebo tequile, jako u nás k pivu utopence. Vyrábí se z čerstvých mořských ryb, v našich podmínkách se nejlépe osvědčilo klasické filé, nebo maso ze sumce.

Červená omáčka

Salsa de jitomate, jak se tato omáčka v originále jmenuje se používá jako součást náplní do tacos, lze ji využít na dochucení fazolových porkmů, enčilád, nebo může na stole nahradit klasickou salsu.

Huevos rancheros

Skvělý ostrý pikantní pokrm z mexické kuchyně zvládne každý. Tato klasická snídaně se v překladu jmenuje farmářská vejce a zasytí vás na celé dopoledne.

Kuřecí quesadillas

Na pánvi na oleji ppečené tortilly naplněné kuřecí směsí, podávané překrojené na čtvrtky.

Mexické plněné kapsy

Pečené kapsy z kynutého těsta, naplněné směsí z paprik, cibule, žampionů a fazolí, potřené olejem smíchaným s rajčatovým protlakem.

Náplň pikadiljo

Pod názvem Relleno de picadillo se skrývá další recept na náplň na plnění tortlill při výrobě tacos. Také je vhodná na výrobu empanadas nebo na plnění tykví.

Náplň tacos z klobás

Relleno de chorizo je náplň do mexických tacos připravená z pomletých klobás, cibule, červené nebo chile-tomate omáčky, skořice, octa a soli.

Náplň takos z vepřového nebo drůbežího masa

Další z náplní takos podle originálního receptu Relleno de carne de puerco, relleno de pollo.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy