REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

American Smokey Chicken Legs

Hellmann’s přináší speciální edici grilovacích omáček ze čtyř koutů světa. Na žebírka, kuřecí stehýnka nebo křídla je ideální klasická American Smokey BBQ s jemně uzenou příchutí.

Americká kuřecí stehýnka

Kuřecí paličky obalené v hladké mouce, okořeněných vejcích a nakonec v rozdrcených kukuřičných lupíncích, usmažené dozlatova.

Americká uzená kuřecí stehýnka (American Smokey Chicken Legs)

Kuřecí paličky marinované v kouřové grilovací omáčce, připravené na grilu, servírvované s petrželovou natí a plátky citronu.

Americký Pepper steak

Pod tímto názvem si každý představí steak kořeněný pepřem, anglicky pepper steak, německy pfeffer steak, francouzsky steak au poivre … V Americe se ovšem pod tímto pojmem připravuje zcela něco jiného, jde o kousky orestovaného roštěnce s paprikami, cibulí, hráškem někdy i žampiony, silně okořeněné pepřem, zalité omáčkou demi-glace. Pepper steak se v Americe servíruje s rýží nebo nudlemi. Zjednodušený a upravený pokrm si můžeme uvařit i doma.

Biftek Chalisko (BISTEC DE JALISCO)

Velký plátek hovězího vrchního roštěnce v celku silného asi 5-6 cm, ugrilovaného na venkovním roštu na dřevěném uhlí, servírovaného pokapaného pomerančovou šťávou.

Burritos

Recept z mexické kuchyně na tortilly plněné masovou směsí.

Club sandwich

I když je to sandwich, jde opravdu o hlavní jídlo servírované spolu s hranolky nebo bramborovými lupínky. Jedná se o opečené plátky toustového chleba potřené majonézou, proložené grilovaným krůtím masem, opečenou slaninou a zeleninou. S oblibou ho pojídali v USA už koncem 19. století.

Filet mignon grilovaný

Filet mignon je ve zkutečnosti malý kousek masa odebraného z konce pravé hovězí svíčkové, v tomto případě pěkně ugrilovaný.

Frikadely

Recept z Ameriky na karbanátky připravené z mletého hovězího masa, tvarohu, vejce, cibule a dalších ingrediencí, usmažené na pánvi na oleji.

Frikadely se smaženou cibulkou

Recept z New Yorku na masové kuličky (karbanátky) servírované s osmaženou cibulí, ozdobené petrželkou.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy