REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

předkrmy

Bliny

Ruské bliny neboli lívance (palačinky) se podávají s rozehřátým máslem a kaviárem, s tenkými plátky uzeného lososa nebo kysanou smetanou.

Houbový kaviár

Podušené houby, nasekané a smíchané s orestovanou cibulkou a kořením.

Krabi s máslovou omáčkou

Konzervované krabí maso servírované s vařenými brambory a máslovou omáčkou.

Lilkový kaviár

V celku upečené lilky, vydlabané, podušené spolu s dalšími ingrediencemi, servírované na plátcích opečených baget.

Masové knedlíčky se smetanou

Umleté hovězí a vepřové maso, obalené v mouce a opečené v oleji dozlatova.

Obložení slanečci

Slanečci máčení ve vodě, zbavení kůže, naložení v nálevu z oleje a octa.

Předkrm ze slanečků

Skvělá chuťovka k pivu nebo zajímavý předkrm. Umleté maso ze slanečků promíchané s dalšími ingrediencemi, zepečené v troubě.

Ryzec peprný na slanině

Ryzec peprný má tu výhodu, že roste i za sucha. Jak napovídá název, je pálivý, v zemích bývalého SSSR se však konzumuje a to jak naložený, tak podušený na slanině. Houba se ovšem musí nejprve vymáčet, aby se zbavila pálivé chuti, zkuste ji v lese nasbírat a pak vyzkoušejte něco netradičního. Pokrm podle tohoto receptu má ostrou pikantní chuť.

Špenát s topinkami

Podušený špenát podávaný s osmaženými vaječnými topinkami a vejci.

Šproty se smaženými vejci

Pro Čechy velice zvláštní kombinace, která je v zemích ležících na březích Baltského moře naprosto běžná.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy