REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

polévky

Boršč

Polévka jemně nakyslé, masové a zeleninové vůně a chuti.

Borščok

Rychlá polévka z Ruska, připravená z masového vývaru, červené řepy a vína s cukrem.

Masová soljanka

Hustá hovězí polévka z Ruska.

Moskevský rassolnik

Obědová polévka z Ruska. Vývar z masa doplněný o hovězí ledvinky, kysanou smetanu, šťovík, brambory ……

Okroška

Polévka podávaná vychlazená.

Rassolnik

Ruská polévka populární ve všech domácnostech v Rusku, Bělorusku, na Ukrajině a dalších státech bývalého Sovětského svazu. Vznikla v polovině 19 století, třebaže okurkový nálev se přidával do polévek už v 15 století. Existuje několik variant, s masem, ledvinkami, drůbežími drůbky, lze však uvařit i bezmasý rassolnik.

Ruská polévka z kopřiv

Cibulový základ zahuštěný moukou, zalitý hovězím vývarem, polévkový základ povařený spolu s nasekanými mladými kopřivami, šťovíkem a klobáskami, nakonec dochucený kysanou smetanou.

Ruská rybí polévka šči

Šči je klasická hustá polévka připravovaná v Rusku buď z hovězího masa nebo právě z ryb. Základem je, kromě masa, zelí a to syrové nebo kysané. Ovšem variací na pravou ruskou Šči je opravdu mnoho.

Ruská studená polévka

Na nudličky nakrájené vařené nebo pečené maso, promíchané s nastrouhanou salátovou okurkou, nakrájenými vařenými vejci na kostičky a pórkem na kolečka, zalité podmáslím a ochucené nasekaným koprem, petrželkou, pažitkou a několika kapkami polévkového koření. Polévka podávaná dobře vychlazená.

Ruský Boršč

Známá obědová polévka z Ruska.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy