REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Azu

Orestované kostky ze svíčkové, smíchané s kousky okurek a feferonek.

Azu po tatarsku

Orestované hovězí maso podušené s kečupem a dalšími ingrediencemi.

Azu po tatarsku II.

Krátce marinované hovězí roštěnky nakrájené na proužky a připravené minutkově podle starého ruského receptu.

Golubci

Golubci nebo také golubce jsou plněné zelné listy mletým masem smíchaným s povařenou rýží a kořením. V různých podobách a variantách tento recept najdeme například i v polské a ukrajinské kuchyni.

Hovězí Stroganov

Rychlá minutka z kousků hovězího masa, nejlépe z pravé svíčkové.

Játra Stroganov

Variace na klasické hovězí Stroganov, ovšem připravené z na nudličky nakrájených vepřových jater, na cibulce zprudka opečených, zakápnutých worcesterskou omáčkou, zalitých zakysanou smetanou, nakonec chvíli podušených.

Ledvinky na ruský způsob

Ledvinky podušené spolu se zeleninou ve vývaru z vepřového masa a kostí, ochucené zakysanou smetanou a dalšími ingrediencemi.

Pelmeně

Těstové taštičky plněné vepřovým masem.

Pelmeně plněné mletým masem

Tenké kapsičky plněné směsí mletého masa, pak povařené a podávané s ochucenou zakysanou smetanou.

Pelmeně s houbovou směsí

Tradiční ruský pokrm, plněné taštičky z nudlového těsta, se vaří o různé velikosti a plní se rozličnými náplněmi. Některé jsou velmi podobné italským raviolám. Uvařené pelmeně se pokapou rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy