REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rumunsko

Podkategorie: předkrmy 1, hlavní jídlo 9, přílohy 1, polévky 3

Čorba s masovými knedlíčky

Klasická rumunská hustá zeleninová polévka s vložkou masových knedlíčků.

Dršťky po rumunsku

Uvařené dršťky servírované spolu s podušenou zeleninou.

Jehněčí polévka

Ciorba de miel, tak zní původní název této polévky z Rumunska.

Kachna po rumunsku

Kachna pečená dozlatova na zeleninovém základě s dalšími ingrediencemi.

Kachna po rumunsku II.

Kachna pečená dozlatova na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi.

Mamaliga se sýrem

Kukuřičná kaše.

Mititei

Grilované válečky z mletého masa.

Musaka s baklažány II.

Recept z Rumunska na zapečený pokrm z hovězího masa, baklažánů, rajčat, cibule …

Pórkové ragú

Bezmasá specialita z Rumunska

Rumunské mititei

Mleté tučnější přední hovězí maso, promíchané se utřeným česnekem se solí, špetkou jedlé sody a vývarem, ochucené pepřem, tlučeným novým koření a kmínem, ze směsi tvořené válečky velké jako palec, odležené v chladu a poté opečené na oleji.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy