REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

moučníky, dezerty

Řecké lívanečky

Sladký moučník z mouky, vajíček, mléka, mandlí, rozinek …

Řecký jogurt s medem

Řecký bílý jogurt oslazený medem a ozdobený vlašskými ořechy.

Špenátový koláč z listového těsta

Slaný dezert z filo těsta plněného listovým salátem, upečeného dozlatova ve tvaru koláče.

Taštičky s fetou

V listovém těstě zabalené kostičky fety, upečené dozlatova, podávané teplé, potřené medem. Původní recept se jmenuje „Pita me feta te měli“, recept z pořadu „VIP Prostřeno“ od pana Karla Vágnera.

Tsoureki

V období Velikonoc se v Řecku peče tento spletený chléb, který se skládá z velmi bohatého těsta s vysokým obsahem cukru a tuku.

Žlutý meloun jako dezert

Žlutý cukrový meloun nakrájený na kostky, pokapaný citronovou šťávou, podávaný vychlazený.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy