REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řecko


Baklažány po aténsku

Chutná zeleninová příloha vhodná k jehněčímu masu nebo také k dušenému kuřeti.

Baklažány s jogurtovou omáčkou

Recept z Řecka na chutnou přílohu z orestovaných baklažánů.

Baklažány s paprikami a rajčaty

Recept z Řecka na opečené baklažány servírované spolu s paprikami a rajčaty, přelité jogurtem.

Bramborové opečenky na řecký způsob

Recept z Řecka na bramborovou přílohu. Uvařené brambory nastrouhané, smíchané s rajčaty a cibulí a opečené ve formě malých placek.

Gavros

Gavros jsou vlastně smažené grundle ochucené pouze solí a citrónem.

Gratinovaná zelenina po řecku se sýrem

Cuketa s cibulí a rajčaty posypaná kozím sýrem, v troubě zapečená.

Houby po řecku

Za studena servírované podušené houby se zeleninou.

Hovězí plátky po řecku

Plátky masa podušené s cibulí, česnekem, rajčatovým protlakem, lilkem a vínem.

Chobotnice na červeném víně II.

V originále se tento recept jmenuje „Krasáto ochtapódi“. Tato variant je z pořadu „VIP Prostřenp“ od pana Vágnera.

Jehněčí kebab

Recept z Řecka na grilované kostky jehněčí kýty napíchané na jehle spolu s paprikou a rajčaty.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy