REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

moučníky, dezerty

Bavorský vanilkový krém

Krém z vajec, šlehačky a dalších ingrediencí podávaný s blumovou omáčkou.

Císařský trhanec II.

Pokrm z Rakouska Kaiserschmarren, oblíbený pokrm císaře Franze Josefa. Pokrm má mnoho obměn, základem je palačinkové těsto.

Císařský trhanec III.

Oblíbený sladký dezert císaře Franze Josefa. Pokrm má mnoho obměn, základem je však vždy palačinkové těsto.

Germknödel

Rakouské kynuté knedlíky plněné švestkovými povidly, sypané moučkovým cukrem a mletým mákem, polévané rozpuštěným máslem.

Germknödel II.

Germknödel jsou typické rakouské knedlíky plněné švestkovými povidly, servírované posypané mákem a přelité například vanilkovou omáčkou. Bývají velké 15 cm, takže jeden knedlík je vlastně jedna porce.

Kardinálské řezy

Originální recept na rakouský dezert ze dvou druhů těsta a náplně. Původní recept je znám pod názvem „Kardinalschnitten“.

Kardinálské řezy II.

Podle původního rakouského receptu si můžete připravit tento skvostný sladký dezert.

Kynuté knedlíky s povidly a mákem

Knedlíky naplněné švestkovými povidly, servírované posypané mletým mákem smíchaným s cukrem, přelité rozpuštěným máslem.

Sacher

Nejznámější sladký čokoládový dort z Vídně zdobený čokoládovou polevou.

Sachrův dort (ze starého receptáře)

Jeden z receptů převzatý ze starého receptáře (r.1912) na slavný vídeňský moučník.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy