REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Portugalsko


Avokádový salát

Salát z avokáda, cizrny, cibule, rukoly, bazalky a opečeného kuřecího masa, ochucený zálivkou z citronové šťávy smíchané s prolisovaným česnekem.

Humr po portugalsku

Recept na přípravu živého humra.

Kuře portugalské

Orestované kousky kuřete podušené v bujónu spolu s karotkou, houbami a zeleninou doměkka, ke konci směs dochucená zakysanou smetanou.

Masové ragú

Ragů z vepřové plece a jater s červeným vínem.

Oříškový pudink

Pudink z ořechových jader, vajec, skořice , vanikového a moučkového cukru.

Polévka z rajčat zdobená vejci

Sopa di tomate e ovos, tak zní původní název tohoto portugalského receptu na rajčatovou polévku.

Rybí rizoto

Kousky rybího filé smíchané s podušenými rajčaty a rýží.

Telecí v tuňákové omáčce

Pečená roláda z telecího masa, servírovanéá s omáčkou z konzervy z tuňáka, nasekaných sardelek, kaparů, majonézy …

Treska po portugalsku

Rybí maso podušené na cibulce spolu se zeleninou a rýží.

Tuňáková omáčka

Studená omáčka výrazné chuti po tuňákovi, vhodná jako příloha ke studeným masovým předkrmům nebo salátům.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy